Vem har sagt att livet är enkelt?

 
Förmodligen ingen, men ibland önskar man att allt bara skulle flyta på och bli bra, utan en massa krångel!
 
Att bo ensam med barn varannan vecka är verkligen inte enkelt ekonomiskt sett, det trodde jag ju iof inte innan jag flyttade heller. Hade man haft en fast anställning så hade det ju helt klart varit smidigare då man vetat hur mkt man får ut varje månad och så, men eftersom jag jobbar som timanställd ser varje månad olika ut och man vet aldrig i förväg hur mkt jag får ut.
 
Som tur är så är ju inte min hyra sådär fasansfullt dyr och så får jag ut en slant varje månad i form av bostadsbidrag, det hjälper rätt mkt faktiskt!
 
Nu kanske ni undrar varför jag skrivet om detta igentligen? Jag anser att detta är ett sånt ämne som man annars aldrig pratar om, kanske att din närmsta vän vet om men sen är det rätt tystat ämne anser jag.
 
Men hur bra mår man igentligen av att gå och hålla allt sånt inom sig själv, personligen så tycker jag det är skönare att vissa faktiskt vet hur det ligger till, som man kan prata med, be om lite råd och så!
 
Så vad tycker ni, är det dumt att prata om sin ekonomi öppet?

Kommentarer :

#1: Marlene

Absolut inte! Man kan väl prata om allt? Jag tycker att ekonomin både är intressant och roligt och vill gärna veta hur andra har det och tänker kring pengar. Här hemma lever vi ganska snålt, både jag och sambon har enbart provisionslön och får hålla i pengarna rejält vissa månader. Det är så det är och vi har valt att leva så, inget att skämmas för eller försöka dölja.

skriven
#2: Tezza

Jag håller helt klart med dig! Speciellt om man är ensamstående o inte har någon att bolla med!

skriven
#3: Martina

Det borde inte vara så tabu, detta med ekonomi.
Speciellt om man är ensamstående så kan jag tänka mig att alla tips är bra och speciellt då om det kommer från andra ensamstående.

skriven
#4: Beatrice, mamma till Devin och Lili ❤

Jag ser inget fel i det. Och jag vet precis hur du har det! Det var inte enkelt att leva på socialen och ta hand om två barn varannan vecka precis .. Men jag lärde mig att lägga om min livsstil. Jag lovar, det kan du också :)

skriven
#5: Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Jag tycker absolut att man ska kunna prata ekonomi med vänner! :)

skriven

Kommentera inlägget här :