Jag lever.

Men det är inte så värst mkt annat. 
 
Denna jäkla sjukdom (HSP) driver mig snart till vansinne. 
Går upp och ner som en berg-och-dal bana och jag mår bra vissa dagar och så rätt som det är så får man som en smäll på käften och mår apa igen. 
 
Veckan som varit har det blivit mycket vila, jag håller tyvärr på att bli galen av att sitta hemma, men har ju fått lov att följa kroppens signaler. 
I lördags var jag på stan en sväng och gick i lugn takt, sen på kvällen var jag hos Sarah och rätt som det var så svullnade mina fötter upp helt groteskt och när jag väl hade tagit mig hem så kunde jag knappt gå, och det blev värre och värre med smärtan och stelheten. 
 
Till slut när jag skulle på toa så grinade jag när jag drog mig fram längs väggar och möbler här hemma för att jag hade så galet ont. 
Var så illa så exet och barnen fick komma hit, så jag kände mig trygg hemma. 
 
Den kvällen/natten pratade jag med 1177, och herre min gud vilken otrevlig och osympatiskt människa jag pratade med. Hon visste inte alls vad det var jag hade och var inte heller intresserad av att ta reda på det. 
Slutade med att jag grät ännu mer när jag lagt på med henne.
 
Dagen efter ringde jag igen för att få en tid hos Jour-vc, möttes då också av en riktig bitter-apa som ifrågasatte om jag inte kunde vänta tills idag med att gå till läkare, mitt svar var då att jag hade väl inte ringt dem om jag hade kunnat vänta?!
Fick tvinga till mig en tid hos läkaren, som trots allt blev glad när jag kom dit då dem sällan ser vuxna med detta.
Så alla läkare jag hittils träffat har endå varit positiva när dem träffat mig. 
Och jag har nog trots allt bästa vårdcentralen här i Nyköping med läkare som verkligen engagerar sig och är intresserade och inte bara viftar bort en när man har ont liksom. 
 
Är fortsatt sjukskriven ett tag framöver och försöker röra mig och göra saker som är kul, för att bara sitta hemma kommer inte bli bra för mitt psyke. 
 
Här har ni lite bilder från senaste dagarna på mina kabanosser :)
Ena foten svullnade på höjden och den andra på bredden. 
 
Det är så fint när man får lite färg såhär på sommaren :P
 
 
Mina kabanosser, ja dem har fått ett namn:)
 
Imorrn ska jag åter till VC och lämna en massa blod då läkaren jag pratade med idag ville kolla så jag inte fått inflammationer i lederna, +lite annat som hon ville kolla upp. Tur man är stenrik :P
 
 
 
 
 
Taggar: HSP, Leder, Sjukskriven, smärta;

Kommentarer :

#1: Anonym

Håller tummarna för dig att det går över snart :)

skriven

Kommentera inlägget här :