Att skydda sig.

 

Nu har verkligen vintern gjort ett jättekliv in i våra liv i hela sverige. Det är frost, kalla vindar och så kommer det idag lite snö här i Nyköping.

Med kalla vindar och det kalla klimatet kommer även den nariga och känsliga huden i ansiktet. Kroppen skyddar man ju med kläder men ansiktet är alltid utsatt.

Jag själv är extra noga med hudvården just på vintern, då min hy lätt blir torr och fnasig och jag märkte just nu i dagarna att jag flagar runt ögonen och är extremt torr där.

Maria Åkerberg är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat då jag jobbade mycket med det när jag gick min utbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut för några år sedan, dem produkterna hittar du HÄR.

En morgonrutin som jag har, om jag inte är jättestressad och snabbt ska i väg, är att borsta ansiktet med en mjuk plastborste och Total Renew.Oil från Biotherm. Borstar och masserar ansiktet med denna mjuka borste och sedan sköljs det av med vatten, ja det som är kvar då min hud gärna suger åt sig av allt!

Sedan är det insmörjning av min egna ringblomssalva i hela ansiktet, som man dock blir orange av i början men det försvinner rätt snabbt då huden även äter upp detta!

 

 

Vad har ni för hudvårdsrutiner?

 

Har ni använt samma år efter år eller testat nya?

 

 

 

 

Taggar: hudvård, känslighy, skyddasig;

Kommentarer :

#1: Jessica Högberg

Hmm... låter skönt. Själv är jag glad om jag kommer ihåg att smörja...

skriven
#2: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Jag smörjer mig på morgonen med en dagkräm minns inte märket men är ekologiskt och jag köpte den på Högakusten i somras :). Sedan på kvällen smörjer jag mig med en kräm från The body shop :). Blir galet torr på vintern :/

skriven
#3: Jessica - PCT

Jag har nog ganska enkel hy. Har stora porer, men gör inte mycket för dem. Tvättar mig med varmt vatten på frottétvättlapp och sedan svalare utan skrubbhjälp. Smörjer in med dag eller nattkräm, ibland anvönder jag en toner också, särskilt om jag använt eller ska använda smink.

skriven

Kommentera inlägget här :