Att yoga, utan smärta!

Har ni testat på Yoga någon gång? 
Jag har gått på yoga-klasser när jag tränade på Nordic Wellness för några år sedan men tyvärr föll det mig aldrig i smaken. 
Det största problemet för mig var att jag faktiskt fick ont i nederdelen av kroppen av det. 
Det var hårt att sitta ner, trots att det fanns bra och rejält tjocka yogamattor, samt att mina höfter är lite som de är och smärtar lätt om jag vrider på dem i rörelser som de inte är vana vid annars. (misstänker att det sitter i sedan foglossningen med sonen för många år sedan.)
 
Tyckte dock att yoga i sig var väldigt avslappnande och skönt för psyket, att få slappna av och andas och bara ta det lungt i hela kroppen.
Lugn musik, lugna rörelser och man får sträcka ut musklerna och känna efter vilka muskler man faktiskt har i kroppen som man annars kanske inte tänker att man använder!  
 
Men funkar ju inte i längden om man ska ha ont av det tyvärr.
 
Lite lärorik fakta om Yoga:
Yogan uppstod för flera tusen år sedan som en grundläggande del i indisk filosofi, psykologi och religion. Det finns flera olika sorters yoga med olika syften beroende på yogastilen. I äldre texter har man hittat information om att yoga kunde användas som ett pragmatiskt träningssystem men också som en sorts rening av de inre organen. Det används för en inre ro i sinne och välmående. Med diverse inkluderade andningsövningar m.m. helar man hjärnan och stärker sin mentala förmåga.
 
 
 

Kommentera inlägget här :