Måndagar att minnas!

I måndagsnatt vid 01 vaknade jag av att värkarna startade. Kunde andas mig genom de första men så eskalerade det hela så vid 02 ringde jag förlossningen, hade i samma veva förvarnat exet om att han kanske får komma och hämta barnen. 


Stora barnen behövdes inte tvingas upp, Nova tyckte snarare det var på tiden att bebis kom 🤣

Barnen hämtades, vi packade det sista i bb-väskan sen åkte vi till lasarettet. 

Den längsta resan i mitt liv, tar ca 10 min för oss till lasarettet. Väl framme på parkeringen fick jag stanna och andas mig genom ett flertal värkar när vi skulle gå från parkeringen. 

Vart inskrivna 02.50 och ctg-kurva sattes. Efter ca 15 min började jag få så överjävligt ont och tryck neråt så hjärtat fick ringa på larmet. 

Barnmorskan kom in och dem fick slita av mig kläderna för att jag sa att nu är bebis på väg, men hon var ju tvungen att undersöka mig först, så gick vattnet och hon sa att jag är helt öppen och bebis huvud på väg så det var bara krysta när nästa krystvärk kom. 

Tror det blev 2-3 krystvärkar när våran lille Harry såg morgonens ljus 03.28.
4075g och 52cm lång. 

Allt gick bra och vi åkte hem direkt när läkaren varit och kollat på honom på morgonen. 

Nu kämpar vi på med amning, och att lära känna denna lilla människa som tagit oss alla med storm. 

Lite av en berg och dal bana är det med amning och såriga bröstvårtor, men vi ger lite ersättning emellanåt och så pumpar jag ur mjölk och vi ger i flaska när det gör som ondast. 

Bvc var här på hembesök och han hade då bara 75g kvar till födelsevikten så han får vad han behöver iallafall verkar det som.

Och idag blir han alltså 1 vecka gammal, våran lilla prins♡ 

Kommentarer :

#1: Mallan

Roligt att du delar med dig av din förlossningsberättelse! 😊

skriven
#2: Anonym

Stort grattis till Harry!

skriven

Kommentera inlägget här :