Hur ska man sluta?!

En hand upp alla ni rökare som någon gång har försökt slutat röka, vare sig det varat för evigt eller om ni fallit tillbaka igen! 
Jag har varit där själv, jag var ingen storrökare men rökte väl kanske 1 paket på 2 dagar, sen fanns det såklart tillfällen när man rökte mer eller mindre.
 
Nu för tiden finns det många olika sett att sluta röka på, man kan få hjälp av sjukvården. Minns en gång en läkare jag var hos för mina magproblem, när han frågade om jag var redo att sluta röka och ville ha hjälp, där och då var jag inte det så han sa bara att då är det så och jag ska inte tjata för det hjälper ingen att sluta röka genom att tjata. Personen det handlar om MÅSTE själv vilja sluta, då kan man sluta.
 
Sen kan det ju såklart bli som i mitt fall att man blir gravid och då är det en självklarhet för mig att sluta röka.
Visst har jag varit sugen många ggr men graviditeten är viktigare för mig och att bebis ska må bra, man vill ju inte göra negativ påverkan på det lilla växande livet helller.
 
Jag har en gång i tiden även testat el-cigaretter, det var ju en himla hype där ett tag minns jag.
Dem jag hade var ute nikotin och jag tror lite att för mig är det inte nikotinet som jag dras till utan det är själva grejjen att röka, sällskapet och att ha något mellan fingrarna. 
 
Jag slutade ju inte röka där med el-ciggen utan en dag så gick man och köpte cigaretter och så satt man där igen.... men nu är jag rökfri, och det är skönt! 
 
Har kommit till det stadiet att jag tycker att folk som röker luktar illa, inte ens röklukt luktar gott längre, som man kunde tycka innan...
 
Är du föredetta rökare? 
Hur gjorde du när du slutade röka?
Är du fortfarande rökfri eller har du börjat igen? 

Kommentera inlägget här :