Posted in Börja blogga

Outsourca datahanteringen

Outsourca datahanteringen Posted on 13th augusti 2022

Det spelar ingen roll vilken typ av företag du har. Om du driver en blogg, har en webbutik eller kanske erbjuder kurser och utbildningar. Administration och datahantering kommer alltid med, oavsett företag och företagsform.

Enligt Vismas företagarbarometer 2018 önskade 25 % av svenska företagare att de kunde förenkla sin administration. Och visst vore det fantastiskt om du kunde lägga mindre tid på pappersarbete och mer tid på det du faktiskt är bra på? Varför ska till exempel en lärare sitta och hantera hemsidor och se till att filerna fungerar för eleverna? Det är verkligen slöseri med både tid och energi.

Och handen på hjärtat, hur bra är du på det där med it-säkerhet? De allra flesta har förmodligen inte en aning om hur en brandvägg eller kryptering egentligen fungerar. Eller för den delen hur man bär sig åt för att hålla sina filer säkra på nätet. Kanske har du funderat på hur man kan få kunderna att själva lägga sina beställningar på nätet istället för att du ska ta upp dem via telefon eller mejl, men utan att veta säkert hur du ska gå till väga.

Med andra ord, administration och it är ett problem för alla företag, men kanske framförallt för småföretagaren som inte har råd att hålla sig med en administratör och en it-avdelning.

Lösningen

Den bästa lösningen för ett litet företag är med största sannolikhet outsourcing av administrationen. Antingen helt och hållet, genom att du anställer en digital assistent som hanterar allt pappersarbete och liknande på avstånd. Eller genom it outsourcing, där du outsourcar it-hanteringen till ett annat företag.

Hanteringen av data kan vara allt från att man tillsammans med ett företag inom it outsourcing skapar en datamiljö för företaget och alla dess anställda, till skapandet av molntjänster som passar just dig.

Molntjänster för bloggare

För en bloggare är just molntjänsterna kanske det viktigaste. För många har nog drömt om att kunna arbeta var som helst och inte bara hemma på kontoret. Med molntjänster finns alla dina viktiga filer på nätet istället för på en hårddisk på datorn och du kan använda dem från vilken enhet du vill. Och viktigast av allt, du kan komma åt dem oavsett var du befinner dig.

Företag inom it outsourcing kan även hjälpa dig att digitalisera sådant du tidigare skött manuellt. Det kan vara bokföring, bokningar eller beställningar. När kunderna sköter detta själva via nätet får du ännu mer tid över till det du faktiskt är bra på. Med andra ord mer tid att lägga på det som var anledningen till att du startade företaget från första början.

magnetism