Posted in Börja blogga

Smart hem för digitala home workers

Smart hem för digitala home workers Posted on 6th december 2022

När du jobbar digitalt hemifrån är uppkoppling och smart teknik ett måste i din vardag. Utan bra internet, smidig utrustning och smarta förutsättningar kan det bli svårt att jobba. Därför är det smarta hemmet ett fenomen som passar dig som handen i handsken!

Vad är då ett smart hem och vilka är fördelarna för dig som mestadels arbetar hemifrån? Här får du lära dig mer om detta högst aktuella begrepp!

Vad är ett smart hem?

På senare tid har begreppet “smart hem” blivit alltmer anammat och inte minst inom elektronikbranschen. Så kallade smarta hem består av olika produkter och installationer som baseras på smart teknik. Det kan vara allt från vitvaror och tv-apparater till belysning och inredning. Du kan skapa smarta hem med allt som har en wifi-anslutning och går att sammankoppla med nätet. Det är dock du själv som väljer i vilken grad ditt hem ska vara “smart”.

Blogga smart, bekvämt och hållbart

Det mesta handlar om att göra saker och ting bekväma i vardagen. Diverse moment som tidigare krävt manuell hantering såsom att gå upp till nybryggt kaffe, få lampor påslagna vid en bestämd tidpunkt eller kanske gå in i duschen och få rätt temperatur på momangen. Arbetar du i ett av bostadens kallare utrymmen kan du i ett smart hem se till att få rätt temperatur innan du sätter dig framför datorn.

Olika appar instruerar hemmets apparater att utföra diverse saker på din begäran. Något som ger dig en smidig vardag och mer tid för annat än att pyssla med inställningar, vänta på uppvärmt kontor och så vidare.

Det smarta hemmet är dessutom helt rätt för en mer hållbar vardag. Du spar helt enkelt på miljön eftersom att du kontrollerar förbrukning och annat på ett mer noggrant sätt. Dessutom blir det också mer hållbart för plånboken – du sparar helt enkelt även pengar på ett smart hem!

magnetism