Posted in Börja blogga

Att blogga om heminredning

Att blogga om heminredning Posted on 23rd december 2020

Det finns idag massor av bloggar om heminredning, så det gäller att sticka ut ur bruset för att kunna nå ut till nya läsare. Här kommer några tips och idéer på hur man kan bli unik i sin blogg om heminredning.

Varför heminredning?

För att skapa en blogg om heminredning är det bra att först ta reda på varför just heminredning blivit så populärt bland bloggare. Heminredning har en stor läsekrets, då alla mer eller mindre kan relatera till ämnet. Alla har ett hem, och att inreda antingen billigt, snyggt eller lyxigt, är ett ämne som därför intresserar. Att blogga om heminredning är ofta väldigt enkelt, förutsatt att man är intresserad och kan visa upp sitt eget hem. Genom att skapa samarbeten med heminredningsbutiker går det även att känna en hacka genom reklam på bloggen. Man måste då vara öppen med att det skett ett samarbete, så att läsarna är införstådda i detta. Heminredning ligger också nära flera andra ämnen så det går enkelt att vidga sitt område. Exempelvis hälsa och skönhet kan vara ett sätt att bredda sitt material. Då har man alltifrån träning till mode på sin repertoar. Man kan exempelvis tipsa om den hårtransplantation man kan göra vid Nordic hair, eller varför inte någon av deras andra behandlingar. Har man dessutom egen erfarenhet, kommer det skänka inläggen så mycket mer. Särskilt när det kommer till behandlingar och egenvård. Det är med andra ord inte svårt att förstå varför heminredning, är ett bra ställa att starta på då man börjar blogga.

Vad ska man skriva om?

För att sticka ut krävs det att man är så personlig som möjligt. Man kan gärna också fokusera på ämnen som de andra heminredningsbloggarna inte brukar gå in på. Man kan enkelt göra en analys av vad som finns där ute på svenska. Ibland kan man få inspiration av engelska bloggar som behandlar ämnen som ännu inte nått Sverige. Då gäller det att vara först på bollen. För att göra en personlig blogg krävs en personlig röst. Här är några förslag på teman och ämnen man kan blogga om, som ser på heminredning från ett lite annorlunda perspektiv.

  • Att inreda med enbart en enda färg.
  • Att inreda efter årstid.
  • Att inreda med enbart saker man hittar gratis.
  • Hur kan man inreda för en viss summa pengar.
  • Att bara inreda med inredningsprylar från ett visst årtionde.
  • Att låta barnen bestämma hur hemmet ska inredas.
  • Inredning med olika smaker och inspiration från matvaror.
  • Att inreda tvärtom, göra precis motsatsen till vad man brukar göra.

Sätt att tjäna pengar på sin blogg

Genom att utföra olika samarbeten går det att göra pengar på sin blogg. Det kan handla om att man tipsar om vissa heminredningsprylar som ett företag har sänt via posten. Man måste då berätta att man fått dem gratis och att testet sker på basis av ett samarbete. Även reklam på sidorna fungerar enligt samma modell. Man måste dock ha ett visst antal tusen besökare för att detta ens ska vara rimligt att bege sig in i. Fram tills dess får man utveckla bloggen i stilla ro, och skriva för att det är roligt.

magnetism