Posted in Börja blogga

Blogga om livet på landet och tjäna extra pengar till ditt jordbruk

Blogga om livet på landet och tjäna extra pengar till ditt jordbruk Posted on 11th mars 2020

Ordet ”blogg” för ofta tankarna till unga människor som bloggar om mode och skönhet, mat eller inredning. Men faktum är att en blogg kan handla om precis vad som helst, och de mest framgångsrika bloggarna är de som handlar om det som skaparen brinner för.

[IMAGE=fks2TWd7dA6Z.jpg]

Sverige har varit ett jordbruksland i tusentals år och i dag uppskattas det att 171 000 personer i Sverige är lantbrukare, på heltid eller deltid. Jordbruket står för 1,2 % av sysselsättningen i Sverige, inte inräknat skogsbruk. Att ha ett lantbruk innebär att mycket kunskap behövs, exempelvis om vilka grödor som kan växa i svenskt klimat och hur åkermark bäst sköts om. Dessutom tillkommer kunskap om vilka maskiner som kan användas, hur de ska skötas och hur man får ett jordbruk att gå runt ekonomiskt. I detta teknikens tidevarv faller det sig därför naturligt att lantbrukare för vidare sina kunskaper på nätet, vilket inte minst är till fördel för nya lantbrukare utan tidigare kontakter inom lantbruksindustrin.

Att ha lantbruk är dyrt och i kostnaden ingår bland annat maskiner, frön att så, och saker till djuren, men även löner till anställda och olika försäkringar och anställningsförmåner. Enligt denna artikel från Lantbrukets Affärer är det dock ovanligt att lantbruk går i konkurs, men eftersom lantbruk är beroende av vädret kan verksamheten hotas av något så nyckfullt som väderleken. Enligt samma artikel är det enklaste sättet att undvika konkurs att vara öppen med sina utgifter och att be om hjälp vid ekonomiska problem.

Det är dock aldrig fel att ha en extra inkomstkälla som kan dryga ut inkomsterna. Många tjänar pengar på sin blogg genom att bli sponsrade av olika företag. De gör reklam för produkten på sin blogg och kan antingen få rabatt på produkten eller bli sponsrade med något annat nödvändigt, exempelvis en årsförbrukning av foder. En del bloggare har även kampanjer där de lottar ut ett företags produkter till sina följare. Kellfri https://www.kellfri.se är ett företag som erbjuder allt ifrån reservdelar till vanliga jordbruksmaskiner till olika modeller på foderkrubbor till hästar. Att ha ett samarbete med ett sådant företag kan hjälpa till att dryga ut kassan eller kanske till och med göra så att gården kan utvecklas och bli ännu större. Jordbruket utvecklas hela tiden i takt med att nya effektivare sätt att odla uppfinns, eller att andra tåligare grödor börjar odlas. Att driva ett jordbruk är som att driva vilket företag som helst. Att ha den senaste kunskapen är viktig för att kunna stanna kvar på marknaden och kunna fortsätta driva sitt företag. Att dela med sig av kunskapen på en blogg kan vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar via bloggtrafik och på så sätt skaffa mer kunskap som man kan skriva om på bloggen. Har man jordbruk och gillar att skriva så kanske det är läge att starta en blogg om livet på landet?

magnetism