Posted in Kända bloggare

Bloggbevakning

Bloggbevakning Posted on 15th april 2019

Kan man bli känd på att blogga om andra bloggar? Svaret är ja, Det har Camilla Gervide som är författaren bakom bloggen “Bloggbevakning” bevisat. När hon startade sin blogg år 2016 trodde hon nog inte att hundratusentals personer skulle söka sig till henne för att höra det senaste skvallret från bloggvärlden. Men det gick fort framåt, från en anonym blogg på finest med några tusen besökare till att idag vara ett välkänt ansikte hos nyheter24 med rekordmånga besökare.

Avstängd från finest

Camilla startade bloggen anonymt hos bloggportalen Finest, men blev utslängd efter bara några månader. Portalen tyckte inte att det anonyma skvallret passade på deras sida, och många av de personer hon skrev om hörde av sig med hot. Camilla valde då istället att byta till nöjesguiden och gå ut med sin fulla identitet för att visa att hon står för vad hon skriver till hundra procent. Hos nöjesguiden växte bloggen sig snabbt stor, med ett anonymt kommentarsfält där läsarna själva fyller på med skvaller och diskuterar kändisarnas bravader.

Bloggar om influencers

Namnet till trots så skriver Bloggbevakning inte bara om bloggar, utan om alla kända influencers i Sverige. Många är verksamma på instagram och youtube, men självklart hänger de stora bloggstjärnorna med också. Camilla är hård men rättvis i sin granskning och lägger sällan upp skvaller där det inte finns konkreta bevis för att det är sant. En som har granskats riktigt hårt är Isabella Löwengrip. Hon har anklagats för att fuska med allt från statistik till pengar, och bevis har framkommit. Trots det så är det inte alla som tror på historierna om Isabellas lögner utan tror snarare att Camilla har fabricerat bevisen. Andra som har blivit hårt granskade under åren är Anna Book och bedragaren Catrin Hedlund.

magnetism