Posted in Andra influencers

Lady Dahmer

Lady Dahmer Posted on 1st augusti 2019

En av bloggvärldens största feminister heter Natashja Psomas Blomberg, men är mer känd som Lady Dahmer. Hon slog igenom med sin blogg 2008 efter att ha gjort sig känd på diverse forum på internet, bland annat familjeliv.se. Idag ses hon som en feministisk pionjär på internet, och verkar mest på instagram och i andra forum. Alla skulle kanske inte kalla henne för en klassisk influencers, men med de stora plattformar hon har och sättet hon påverkar sina följare så är hon absolut en person som influerat många människor.

Den feministiska agendan satte hon tidigt. I början av sin karriär målade hon bland annat konst med sitt eget mensblod och lade upp många bilder på sin tjocka kropp med orakade ben och armhålor. Idag är detta inte särskilt provocerande men för tio år sedan var hon en av de första personerna som vågade visa kroppshår på internet.

Nästan alla kvinnor från 20 – 50 år som använder sociala medier mycket vet vem Lady Dahmer är. Hennes inlägg får ofta stor spridning då hon skriver om feministiska och kontroversiella ämnen. Under det senaste decenniet har hon fött tre barn. Därför har hon också skrivit mycket om barnuppfostran och genus, med tydlig och bestämda åsikter. Hon är aldrig rädd för att säga vad hon tycker och är alltid beredd att ta en ny debatt med de som inte håller med henne.

Under åren har hon medverkat i flera olika poddar. Bland annat Penntricket som hon skapade tillsammans med svägerskan Cissi Wallin, och postpatriarkatet som hon driver på egen hand.

magnetism