Posted in Börja blogga

Så engagerar du dina läsare

Så engagerar du dina läsare Posted on 24th augusti 2021

När du har lyckats med konsten att bygga upp en läsarskara är det viktigt att du tar hand om dina läsare och får dem att stanna kvar på din blogg. Det bästa du kan göra för att behålla dina läsare är att få dem att känna sig delaktiga i din blogg, men även i ditt liv. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan engagera dina läsare så att de fortsätter att bry sig om dig och din blogg.

SMS-verktyg

Om du vill vara säker på att du sticker ut i mängden ska du välja att skicka ut sms till de läsare som har anmält sig till ditt sms utskick. I dessa sms kan du skriva kort information som får dem att vilja klicka sig in på din blogg. Det kan till exempel vara värt att använda ett smsverktyg när du har släppt en nyhet på din blogg. Smsverktyg används i marknadsföringssyfte och det är ett bra sätt att nå ut till din målgrupp på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt.

Nyhetsbrev

Ett annat bra sätt att engagera dina läsare är genom att låta dem skriva upp sig på nyhetsbrev. Ett nyhetsbrev är ett brev du skickar ut per e-post till de som vill få lite mer exklusivt material kring hur du driver din blogg, den senaste informationen och annat kul som händer i ditt liv som du inte skriver på bloggen. Det finns flera bra verktyg du kan använda dig av för att skicka nyhetsbrev till dina läsare. När dina läsare får ett nyhetsbrev får de en inblick i ditt liv och känslan av att brevet är exklusivt för dem, vilket kan göra att de känner sig ännu mer delaktiga, och intresserade av din blogg.

Ställ frågor

Ett av de äldsta knepen för att få engagemang i kommentarsfältet på din blogg är genom att ställa frågor. Det spelar ingen roll vad ditt blogginlägg handlar om, när dina läsare ser att du bryr dig om vad de tycker eller om du behöver deras hjälp med något kommer de att vilja svara på din fråga. Om du till exempel har skrivit ett inlägg om hur din dag har varit kan du avsluta inlägget med att fråga hur dina läsares dag har varit. Om du har skrivit om en bok du läst kan du avsluta inlägget med att fråga om dina läsare har läst boken eller om de har några boktips.

Gör undersökningar

Ett annat sätt att få dina läsare engagerade för din blogg är om du vet vad de gillar och inte gillar med din blogg. Därför ska du med jämna mellanrum göra undersökningar där dina läsare svarar på relevanta frågor som hjälper dig utveckla din blogg.

magnetism