Posted in Börja blogga

Tips för att marknadsföra din blogg

Tips för att marknadsföra din blogg Posted on 14th april 2020

Om du har en blogg kan du behöva marknadsföra bloggen för att nå fler läsare, särskilt om din blogg är en del av ett företag eller om du planerar att tjäna pengar på den. Här kommer tre tips på hur du kan marknadsföra din blogg.

[IMAGE=dsG336bFDhZe.jpg]

Bloggen

Framtidens bloggar är informationssajter där bloggaren är lite grann av en expert på sitt område. Det är många som tror att bloggen är död, men bloggen är lika aktuell idag och om tio år, som den var för femton år sedan. Dock har bloggen förändrats från att ha varit en underhållningskälla där läsarna kunnat följa med i bloggare som Kenza och Blondinbellas liv, till att bli sajter om specifika ämnen. I framtiden kommer det troligtvis finnas än fler personer som har hel- eller deltidsinkomst från en blogg – men det är kunskapen, inte bloggaren, som står i fokus. Det gör det både viktigt och attraktivt att marknadsföra en blogg.

Profilprodukter

Bland de bästa marknadsföringsmetoderna som finnas, oavsett om företaget är online eller en fysisk butik, är att sälja och ge bort profilprodukter som muggar, pennor, jackor eller mobilfodral med tryck. Även som bloggare har du nytta av det. Dels kan du bygga upp ett företag genom att skapa snygga profilprodukter som du säljer: hundmuggar till hundälskare om du har en hundblogg eller t-shirts med matematiska uträkningar om du driver en ingenjörsblogg. Dels kan du lotta ut olika produkter i tävlingar eller skicka med en profilprodukt när någon beställer en tjänst eller vara hos dig. Om en läsare har en väska eller mugg med tryck från din blogg eller ditt företag, så kommer de ständigt att bli påminda om dig, och även rekommendera din blogg eller ditt företag till andra. Om du både har en blogg och en fysisk butik, så kan du trycka upp jackor och tröjor för dig och dina anställda.

Sociala media

Som de flesta förstår så måste du som bloggare finnas på sociala medier för att bygga upp ditt varumärke. Men det är inte så enkelt som att ha ett konto på Instagram, Facebook och Pinterest, utan du måste göra något av det. Det är inte heller alltid som marknadsföring via sociala medier fungerar bara för att du har ett konto. Ta reda på vilken social plattform som dina läsare främst finns på och börja med att satsa långsiktigt på den. Det bästa är om du kan få dina läsare att interagera med ditt företag, som att ge recensioner till olika produkter, dela dina blogginlägg eller genom att delta i tävlingar. Konkurrensen på sociala medier är stor, och det är endast genomtänkt och riktad marknadsföring som fungerar idag.

Marknadsföringsplan

Oavsett vilken metod eller vilka metoder du använder måste du ha någon slags strategi. Det går inte att slänga ut hundra krokar i vattnet och hoppas på napp, utan du måste besluta dig för vilka kunder du vill åt och ta reda på var de finns. Du måste både skapa en marknadsföringsplan för att se vad som fungerar, men också vara villig att testa nya metoder.

magnetism