Posted in Kända bloggare

Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip Posted on 22nd oktober 2019

Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella, är en riktig pionjär inom den svenska bloggvärlden. Hon startade bloggen Blondinbella år 2005, endast 14 år gammal. Sedan dess har hon byggt upp sitt varumärke till ett helt imperium och har grundat flera stora företag. Bloggen uppdateras fortfarande dagligen och översätts till flera olika språk.

Påhittade fester

Idag handlar bloggen mest om Isabellas lyxiga jetset-liv, där hon varvar entreprenörskap och mammalivet med glitter och glamour. Men ser man tillbaka till bloggens start ser det annorlunda ut. Den då tonåriga Isabella har i efterhand sagt att hon startade bloggen för att hon var utfryst och kände sig ensam. På bloggen kunde hon skapa sig ett alter ego – Blondinbella. Den påhittade karaktären gjorde allt som hon inte själv kunde. Hon var kaxig och provocerande och gick på alla coola fester och nattklubbar. Men egentligen satt Isabella bara ensam hemma på sitt rum.

Bloggen var en av de första i Sverige, och dess provocerande framtoning gjorde att den växte i rasande fart. Snart blev det en av Sveriges största och Blondinbella tjänade plötsligt hundratusentals kronor på att blogga om sitt delvis påhittade liv.

Ung mamma

I slutet av 2013 fick Isabella och dåvarande maken Odd Spångberg sitt första barn, sonen Gillis. Tätt därpå, under våren 2015 kom även dottern Sally. Isabella var där med endast 24 år gammal när hon blev tvåbarnsmamma och bloggen tog en ny vändning. Som mammabloggare tog hon ett steg tillbaka och skrev mycket om det lugna vardagslivet tillsammans med barnen. Den tidigare välpolerade ytan sprack upp mer och mer och läsarna verkade älska den nya Isabella, som stod stadigt med båda fötterna på jorden. Här valde hon även att lägga namnet Blondinbella på hyllan, och har sedan dess velat vara känd endast som Isabella Löwengrip.

Jetset-livet efter skilsmässan

Under slutet av 2017 spekulerades det mycket om att Odd och Isabella tänkte gå skilda vägar, något som senare bekräftades av makarna. Odd flyttade ifrån den gemensamma villan på Lidingö och vårdnaden om barnen delades mellan de båda. Här började även en ny fas i Isabellas liv. Som nybliven singel tog hon upp festandet igen. Från att ha varit jordnära mamma gick hon nu till att vara ständigt fixad från topp till tå, med en anställd make up-artist och stylist som kan göra i ordning henne inför jobbet varje dag. Reaktionerna från läsarna har varit blandade inför Löwengrips plötsliga lyxliv. Skogsutflykterna är utbytta mot weekendresor med privatjet, och de hemlagade köttbullarna har fått ge vika för lyxiga restaurangbesök. Många menar att Isabella nu försöker framstå som någon hon egentligen inte är och att hon blivit förblindad av lyxlivet. Det lugna hemmalivet med barnen är som bortblåst och pappa Odd verkar rodda det största ansvaret idag. Om detta bara är en ny roll som Isabella har klivit in i är det ingen som vet än. Det enda man kan göra är att vänta och se vad som händer i bloggen i framtiden.

magnetism