Posted in Kända bloggare

Kenza

Kenza Posted on 12th september 2019

Kenza Zouiten Subosic startade sin blogg Kenzas.se år 2006. Därmed var hon en av de första stora bloggarna i Sverige. Trots att bloggen var ganska alldaglig så växte besökarantalet i rekordfart. Hon skrev mest om sitt liv som då femtonåring och lade upp bilder från den modellkarriär hon hoppades snart skulle ta fart. Där och då kunde hon aldrig ens föreställa sig att hon inom några år skulle vara miljonär, driva ett eget klädmärke och frontat kampanjer för flertalet världskända klädkedjor.

Mötte kärleken tidigt

Redan som artonåring mötte Kenza kärleken i sitt liv, Alex Subosic. Den sju år äldre kampsportstjärnan träffade henne på en Aftonbladet-gala 2009 och det slog gnistor direkt. Sommaren 2017 gifte de sig efter att ha varit tillsammans i åtta år, och i juni 2019 kom deras första barn. Att bli gravid har varit väldigt tufft för Kenza och hon var länge öppen med vilken kamp de gick igenom. Lyckan när hon slutligen blev gravid var i det närmsta obeskrvlig. Läsarna har fått följa med på hela resan med regelbundna uppdateringar om graviditeten och bebisen både i blogg, instagram och en podd tillsammans med kollegan Dani. Bebisen föddes 14 juni och fick namnet Nikola.

Driver klädmärke tillsammans

Kampsportskarriären fick Aleks lägga på hyllan när Kenza ville starta ett klädmärke. Grundidén till märket Ivy Revel hade legat och grott länge, och 2015 var det dags för lanseringen. Tillsammans med Aleks bror startade paret upp en webshop och använde Kenzas sociala medier som huvudsaklig marknadsföring. Butiken blev en succé och under lanseringen kraschade sajten flera gånger på grund av överbelastning. Kenzas målgrupp består till största del av unga tjejer som har henne som största stilförebild. Det gör dem förstås till en oerhört stark målgrupp som är enkla att sälja till. Kläderna designades till en början av Kenza själv vilket gjorde det ännu mer köpvänligare för läsarna.

Idag har både H&M och Zalando köpt in sig i Ivy Revel och satsar stort på märket. Kläderna säljs både i den egna webshoppen och hos andra återförsäljare, och det finns även en butik i Stockholm som endast säljer Ivy Revels kläder. Framtiden ser minst sagt ljus ut för märket och Kenzas förhoppning är att de fortsätter att växa och blir ännu större även utanför Sverige. Kläderna ligger i en mellanprisklass, inte lika billigt som h&m’s egna kläder men de är fortfarande väldigt budgetvänliga.

magnetism