Posted in Börja blogga

Så startar du en nischad blogg för passiv inkomst

Så startar du en nischad blogg för passiv inkomst Posted on 31st mars 2020

Det är många som har startat en blogg för att tjäna pengar, men tämligen få har lyckats. En orsak till att många misslyckas är att de skapar en förlegad blogg, en blogg som fungerade för fem år sedan, men som idag är passé. Här kommer råden kring hur du startar en nischad blogg för passiv inkomst – en blogg för både nuet och framtiden.

[IMAGE=bUXE3DcEwKgP.jpg]

Bloggen lever

[IMAGE=eABchtfutJTV.jpg]

Det första som du behöver göra för att lyckas med din blogg, är helt enkelt att definiera en blogg på rätt sätt. Om du tänker dig att en blogg är en dagbok på nätet där du kan tjäna pengar samtidigt som du håller kontakt med familjen och skriver om spännande saker i ditt liv, har du missuppfattat konceptet blogg. En dagbok på nätet tillhör historien. Idag, och i framtiden, är det den nischade bloggen som fungerar, vilket också historien visar då det är just de nischade bloggarna som har överlevt tidens tand.

[IMAGE=e4oue5b7fbzm.jpg]

Den nischade bloggen

Den nischade bloggen är en blogg som handlar om ett särskilt ämne, som bilar, bygga hus, hundförsäkringar, ekonomi eller mode. Eller så kan man också säga att det är bloggar som vanliga människor söker kunskap hos. Om du startar en blogg för att kunna få passiv inkomst, måste du starta en kunskapsbank som ger vanliga surfare – sådana som du och jag – relevant information när vi söker på nätet. Du kan tänka på din blogg som ett företag eller ett husbygge. Du behöver ha ett namn och en adress – eget domännamn och hosting – till din blogg. Sedan måste du ha en bra och genomtänkt tanke redan från början.

Om du ska bygga ett hus börjar du med en ritning och plan, du börjar inte med att bara spika ihop några brädor för att se vart det bär sig. På samma sätt som att du väljer om du ska bygga ett hus, ett utedass eller en friggebod, och i vilken slags stil som du ska bygga, måste du också välja vad din blogg ska handla om och vilken fördjupning som den ska ha. Tänk dig att ämnet hund är ett tema, medan hundvalpskola är din fördjupning. Om du förresten håller på att bygga eller fixa till ditt hus, sommarstuga eller lägenhet, hittar du ett stort utbud av olika golv hos Byggmax och självklart allt annat som du kan behöva.

Ge kunskap

Efter att du beslutat dig för ämne och skaffat domännamn och hosting är det dags att börja skriva innehållsrika bloggartiklar. En gång i tiden räckte det med kortare artiklar, men idag bör du satsa på artiklar med minst 1000 ord. Det viktigaste är inte hur ofta du skriver, utan att du verkligen har ett relevant innehåll. Om du har en bloggartikel om hur man bygger växthus med gamla fönster, och visar hur man gör steg för steg, kan det vara en artikel som folk återkommer till tjugo år framåt. Det är därför som du ska fokusera på kvalitet, och inte kvantitativ textmassa.

magnetism