Posted in Börja blogga

Starta en blogg

Starta en blogg Posted on 16th juni 2019

Bloggens storhetstid kanske är förbi, men det är absolut inte försent att starta en blogg för det. Det är fortfarande många kända som okända människor som startar nya bloggar varje dag, och det går snabbt att arbeta ihop en bred läsarskara. Det viktigaste är att man är redo att lägga ner tid och energi på bloggen regelbundet. Det kan vara lättare sagt än gjort, så att tänka ut en ordentlig plan innan man sätter igång är en god idé.

Vilka ska läsa?

Först måste du fundera på vem du vill ska läsa din blogg. Ska den bara vara för dina närmsta för att de ska kunna följa med i ditt liv, eller drömmer du om att bli en stor bloggstjärna? Ingenting är omöjligt men det är viktigt att sätta upp en målbild direkt. För en privat liten blogg som bara är till för familj och vänner finns inga regler. Det är bara att skriva när lusten faller på, ingen kommer be dig om någon större regelbundenhet.

För att få okända människor att stanna kvar och läsa bloggen regelbundet krävs det däremot desto mer. Idag finns det så många bloggar och sociala medier att man måste ha något väldigt speciellt för att behålla läsarnas intresse. Fundera över vad du kan leverera som ingen gjort tidigare. Vill du ha ett specialämne eller är ditt liv och språket du använder tillräckligt bra för att folk ska vilja följa dig? Om du har ett specialintresse du vill blogga om till exempel musik eller matlagning så ta reda på vilka kanaler dina potentiella följare rör sig i. När bloggen är igång kan du sedan dela länken till din blogg i dessa forum tillsammans med en enkel beskrivning.

magnetism