Posted in Andra influencers

Stina Wollter

Stina Wollter Posted on 1st maj 2020

En av de äldsta influencers i Sverige är Stina Wollter, född -64. Hon är dotter till den kände sådespelaren Sven Wollter. Hennes karriär har varit lång och hon kan bland annat titulera sig som konstnär, skådespelerska, radiopratare, författare och nu även influencer. För den äldre publiken är hon mest känd för sin konst samt radioprogram. I radio har hon varit programledare för Karlavagnen och hade ett liknande eget program som hette Söndagarna med Stina Wollter i sveriges radio p4. Hon har gjort sig känd genom att intervjua och återberätta vanliga människors ovanliga livshistorier. Hennes mjuka framtoning gör sig bra i radio och får människor att öppna upp sig och berätta det där allra innersta hemligheterna.

Känd på Instagram

Hos den yngre publiken är hon definitivt mest känd för sin instagram. Kontot startade hon för att lägga ut sin konst. Hon är själv konstnär och utbildar även andra på konstskolor. Hennes följare i sociala medier fick ta del av hennes teckningar och skulturer samt fick en inblick i hur det är att studera konst. Ämnet väckte stort intresse och lockade till sig allt fler följare.

Senare började Stina Wollter ägna sig åt kroppsaktivism. Det innebär att en person som inte har en normkropp utan är överviktig eller på annat sätt är avvikande, lägger upp bilder på sin kropp utan skam. Stinas bilder var konstnärliga men fortfarande avklädda. De väckte mycket reaktioner, både positiva och negativa. Båda sidor verkade engagera Stina ännu mer och hon började lägga ut än mer utmanande bilder och videos.

Hashtagen om dans

Det stora genombrottet kom när hon började lägga ut videos där hon dansar och låter hela kroppen synas utan att skämmas. Bilderna signerade hon med #dansamedstina och uppmanade sina följare att göra egna videos och sätta samma hashtag på dem. Detta fick ett enormt genomslag och instagram fylldes av videos från kvinnor och män som inte var rädda för att släppa loss. dansa och tillåta sig själva att bara vara. Fenomenet blev så stort att det fick ett eget inslag i Nyhetsmorgon på tv4.

Stina lägger fortfarande upp många bilder och videos på sig själv, med långa politiska texter till. Hon har influerat och stötta otroligt många kvinnor som blivit diskriminerade eller tyckt illa om sig själva. Stina Wollters absolut viktigaste ledord är att alla duger precis som de är.

magnetism