Posted in Börja blogga

Tips för att lyckas med modebloggen

Tips för att lyckas med modebloggen Posted on 28th december 2019

De stora influencerna inom mode och skönhet håller oftare till på Instagram eller Youtube, än på en blogg, Det är många som tänker att bloggens storhetstid är förbi och att man måste synas och märkas för att lyckas. Det är faktiskt inte sant. En framgångsrik blogg är en sajt som vanliga människor surfar in på. Om du skapar en modeblogg för vanliga människor kommer du att kunna lyckas.

[IMAGE=bXuBbSeoKhAy.jpg]

Mode och skönhet

Människan har alltid varit intresserade av mode och skönhet. Idag är det ett intresse som nästan alla, oavsett inkomst, kan ha råd med. Vissa modeintresserade är främst intresserade av de senaste trenderna, andra en särskild klädstil eller snygga kläder i bra material. Oavsett vilka slags kläder du tycker om, så hittar du snygga märkeskläder hos Johnells – en klädbutik som kombinerar mode och trend med en klassisk stil. Om du ska skapa en framgångsrik blogg kan det vara klokt att investera i olika slags kläder och lära dig om olika märken, för att kunna skriva läsvärda blogginlägg.

Modekändisen vs modebloggen

När vi tänker på modebloggar ser vi ofta en ung och känd tjej framför oss – innepersonen som går på fina fester, sitter på modevisningar och har väskor som kostar mer än vad vissa av oss har i månadslön. Det finns kända influencers som företag betalar hundratusentals kronor för att de ska bära en klänning ett par gånger. Det är mycket långt till de flestas vardag med skola eller jobb och räkningar att betala. Men det är genom att förstå skillnaden mellan “drömbilden” och vardagslivet som du kan lyckas med bloggen. De flesta människor följer faktiskt inte de stora stjärnorna, däremot använder vi alla kläder. Vi vill också vara rätt klädda utifrån rätt situation – gärna i kläder som vi har råd med. Om definitionen av en framgångsrik modeblogg är att du ska bli känd och gå på fester, så kan det vara mycket svårt att lyckas. Om däremot definitionen av en framgångsrik modeblogg är att du ska få en inkomst på den och hjälpa människor, har du stora chanser att faktiskt lyckas.

Den användbara bloggen

Det är många som har framgångsrika bloggar som de får en inkomst på varje månad – hela nätet är fullt av sådana bloggar. Men bloggarna är nödvändigtvis inga kändisar. För att skapa en framgångsrik blogg måste du skriva en blogg som hjälper vanliga människor – de måste ha en anledning att surfa in på din sida. Vi vanliga människor har många kläd- och skönhetsproblem: vilka kläder passar till min kroppsfigur, hur kan jag matcha en storblommig kofta, vad passar på ett bröllop, hur mycket svart är nog på en begravning? Vanliga frågor som vanliga människor ställer sig varje dag. Om du skapar en modeblogg där du visar hur man kan matcha kläder för 150-400 kronor, kläder som medelsvenssons använder, har du en stor och intresserad publik. Tänk också på att 45-åriga lärare egentligen är köpstarkare än 20-åriga studenter – även om den sistnämnda kategorin ofta är den som vi tänker på när vi ska skapa en modeblogg.

magnetism