Posted in Börja blogga

Tjäna pengar på bloggen

Tjäna pengar på bloggen Posted on 10th juni 2020

Att tjäna pengar på sin blogg idag är mycket lättare än vad det var för tio år sedan. Däremot ska man räkna med att det krävs en hel del jobb för att kunna få ihop en inkomst som går att leva på. Det första man måste göra är förstås att skaffa läsare om man inte redan har det. Läs gärna artikeln “”Få många läsare”” för tips om hur du kan göra. Installera google analytics på din blogg för att kunna se statistik om vilka som läser din blogg och hur stort antal läsare du har.

Ta kontakt med företag

Den största inkomstkällan på en blogg är sponsrade inlägg. Det innebär att ett företag betalar för att man marknadsför deras produkter i ett eller flera blogginlägg. Det går även att ha annonser och adlinks på bloggen, men dessa genererar sällan några större summor.

För att få sponsrade inlägg till din blogg kan du själv behöva kontakta företag. Välj några som du själv tycker är bra och som du kan skriva trovärdiga inlägg tillsammans med. Minst lika viktigt är att dina läsare ska vara intresserade av företaget och kunna tänka sig att köpa deras produkter eller tjänster.

Maila eller ring till företagen du valt ut och presentera din idé. Skriv gärna direkt en idé om hur du vill marknadsföra dem och hur ett inlägg skulle kunna se ut. Sedan är det dags att förhandla om ersättningen. Hur mycket pengar man får beror helt och hållet på hur många läsare man har och hur köpstark målgruppen är. Om målgruppen består av kvinnor från 18-40 år räknas det generellt som en väldigt köpstark målgrupp. Att marknadsföra kläder, babysaker eller skönhetsprodukter till den målgruppen är helt rätt.

Tänk på att bara marknadsföra produkter du själv kan stå för och som kan intressera läsarna. Undvik att marknadsföra till exempel casinosajter, alkohol eller snabblån om du inte tror att din målgrupp är okej med detta.

magnetism