Posted in Börja blogga

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Posted on 24th december 2019

Idag är det många kända personer som har en kanal på Youtube eller många följare på Instagram och en blogg kan kanske låta lite 2012. Men en blogg är ett lika bra verktyg idag som för ett par år sedan som inkomstkälla, så länge du vet hur du ska använda den.

[IMAGE=c9eONkeoIv9E.jpg]

Blogga

Det är många som associerar en blogg med en kändis som skriver om sitt liv, lägger ut bilder på mode och inredning. Bloggaren i fråga är ung och söt och syns både i tidningar och på sociala medier. Utifrån den aspekten kan en blogg låta förlegad, men en blogg är egentligen bara en hemsida som kommer ut med nya artiklar och människor går ut på nätet, söker information och läser. Om du ska köpa hund kommer du troligtvis att söka information på nätet. De sidor som du sedan surfar in på är ofta bloggar av hundkunniga människor som skriver om hundar på olika sätt. På sidorna brukar det finnas annonser. Om personen rekommenderar en produkt finns det ofta en länk. Bloggarnas tid är inte förbi eftersom de flesta vanliga människor är intresserade av användbar fakta, inte nyaste outfiten hos en 20-åring.

Rätt slags blogg

För att tjäna pengar på din blogg måste du skapa en blogg som är intressant för vanliga människor, sådana som dina föräldrar eller din 30-åriga granne som håller på med gerillaodling på balkongen. Vanliga människor med både vanliga och smala hobbier. En bra blogg löser problem och ger tips. Du måste hitta ett smalt ämne att blogga om, något som du är duktig på och tycker om. Om du tycker om att springa kan du blogga om Tjejmilen eller olika löptekniker. Är det så att du tycker om att träna, hittar du mycket intressant hos gorilla sports – just nu med 12 procent på boxningssortimentet. Tänk på din blogg som ett litet minimagasin där du varje vecka kommer ut med nya artiklar om just ditt ämne. Det finns många bloggare, särskilt engelsktalande, som tjänar stora belopp på sina ämnesbloggar. Dagens bloggar handlar mer om att ge kunskap, än att vara ett “socialt medium”, som Facebook, Instagram och Twitter. Du kan blogga om vad som helst, då det alltid finns människor som är intresserade av ämnet. Om du har en mycket smal blogg, som om cellons historia eller din hemby, bör du skapa flera olika slags bloggar för att få en rejäl inkomst varje månad.

Inkomsten

Din bloggInkomst kommer genom reklamannonser, länkar eller en e-handel på bloggen. För att få tillgång till annonser går du med i ett affiliatenätverk, en plattform som sammanför företag och bloggare. Om du har en reseblogg kan du se till att ha annonser kring resor på din blogg. Ju närmare annonserna är kring det ämne som du skriver om, desto större är chansen att läsarna klickar sig vidare till företaget som du gör reklam för och du får en möjlighet att tjäna pengar.

magnetism